Tenerife

Spanien
Med flera olika charmiga byar som har sina egna individuella karaktärer behöver man mer än ett besök för att utforska hela ön. Du kommer aldrig att bli uttråkad eftersom det finns sporter och aktiviteter för människor i alla åldrar. Ett mycket familjevänligt resmål med ett överflöd av boendealternativ. De gyllene stränderna på den södra delen av ön njuts av besökare från hela världen, men det finns även lugnare stränder för dem som tycker om att läsa en bok medan de lyssnar på den milda havsbrisen. Bestig den högsta toppen i Spanien eller njut av de välskötta golfbanorna med spektakulär utsikt över Atlanten. Se resor till Teneriffa!

Golfhöjdpunkter i Tenerife

 
 
6
Golfbanor
265
Soldagar
EUR 2.50
Öl (pint)
EUR 1.50
Taxi 1 km
 
 

Saker att göra i Tenerife

Natur

Teneriffa är ett riktigt paradis för vandrare. Öns magiska naturrum är resultatet av ett vulkaniskt mästerverk. Naturparken Teide, den mest besökta parken i hela Europa, har den högsta toppen i Spanien och är ett naturligt världsarv. Panoramavyerna är nästan ofattbara, och den omgivande faunan finns ingen annanstans i världen.

Historia

Städerna och kommunerna har berättelser som har prägel på resten av världen. San Cristóbal de la Laguna, till exempel, har behållit sin 1400-talslayout och inspirerat de amerikanska kolonierna med sin murlösa omgivning. Det finns flera olika städer som är rika på historia som La Orotava, Garachico, Santa Cruz de Tenerife och Puerto de la Cruz med sin historiska trädgård.

Vilda djur och växter

Det naturliga djurlivet på Teneriffa är förvånansvärt stort sett till öns storlek. Med 400 fiskarter, 56 fågelarter, fem olika reptiler, två arter av amfibier, 13 landdäggdjur, tusentals ryggradslösa djur, havssköldpaddor, valar och delfiner. Se till att ta med din kikare för att få en glimt av de vilda djuren.